90 på medielærerseminaret i Bergen!

Det sydet i foajeen på Nordahl Grieg videregående skole da medielærere møttes til seminar onsdag 6. mai. Hele 90 medielærere deltok. 

Tekst: Mai Gythfeldt

Så sent som 16. februar i år publiserte leder i Mediepedagogene Kyrre Brekke Haakaas invitasjonen til denne samlingen på facebook-siden Medialærere i Norge.

Selv med så kort varsel klarte hele 90 medielærere å stille. Det er imponerende, men forteller samtidig mye om behovet lærere har for å finne ut hva som skjer i utviklingen av medier og kommunikasjon framover, og ikke minst hva de kan gjøre hver for seg og sammen.

KLAR: Til tross for usikkerheten og alle spørsmålene om fremtiden, var de oppmøtte ivrige og stemningen god fra start. Her representert ved Tonje Moberg fra  Akademiet i Drammen.
Til tross for usikkerheten og alle spørsmålene om fremtiden, var de oppmøtte ivrige og stemningen god fra start. Her representert ved Tonje Moberg fra Akademiet i Drammen.

Avdelingsleder Astrid Aas ved Nordahl Grieg vgs var den som ønsket velkommen og presenterte konseptet for skolen og hvordan de arbeider. Hun trakk fram Fremtidskonferansen som en årlig aktivitet som alle på skolen var engasjert i.

NGVs mediehus

Kjersti Nedland Røneid og Joachim Laberg presenterte nettstedet ngvmedia.net. På medier og kommunikasjon er lærerne opptatt av at elevene skal jobbe mot et reelt publikum. Derfor har elever og lærere skapt sitt eget mediehus, NGV Media. Elevene skal venne seg til å få tilbakemeldinger på det som publiseres, og at det stilles kvalitetskrav til det de leverer.

At arbeidene deres publiseres, gjør at elevene skjerper seg og jobber ekstra for å få gode tilbakemeldinger. Publiseringen løfter fram og legitimerer alvorsaspektet i opplæringen.

Last ned workshopmateriale: «En samtale om felles agenda for å utdanne fremtidens profesjonelle mediefolk»

Lov til å feile

På mk-avdelingen til Nordahl Grieg vgs siktes det høyt! Kvalitetsproduksjon og publisering av ulike sjangre gir et godt rom for å utvikle teoretisk forståelse, spesielt når det gjelder etikk og innhold. Samtidig er lærerne opptatt av å tilpasse opplæringen de ulike elevene. Og essensielt i all opplæring er at det er lov å feile! Feil er noe man lærer av!

Kjersti Nedland Røneid og Joachim Laberg. <div class='byline'><img class='hair-line' src='http://test.mediepedagogene.no/wp-content/themes/mediepedagogene-theme/dist/images/sidebar-author-bottom.png'><br>Foto: Ottar Uthaug<br><img class='hair-line' src='http://test.mediepedagogene.no/wp-content/themes/mediepedagogene-theme/dist/images/sidebar-author-bottom.png'></div>
Kjersti Nedland Røneid og Joachim Laberg.

Les også: Dette mente medielærerne om seminaret

Tusen takk!

En stor takk til Tonje Li, Roald Torkildsen, Vegard Relling, Øyvind Høie, Tom Knudsen, Hege Michelsen, Eirik Kaasa Eliassen, Ana Margarita Milan Quinteros, og Jone Nyborg som alle holdt workshops.

En stor takk går også til arrangementskomiteen som klarte å organisere dette medielærerseminaret!

Komiteen besto av Astrid Aas fra Nordahl Grieg vgs, Ana fra Tangen vgs, Jone fra Vennesla vgs og Kyrre Brekke Haakaas som er leder i Mediepedagogene og jobber på Åssiden vgs.